sábado, 18 de octubre de 2008

Vale ya no!

No hi ha dia en que no sentim la paraula “crisi”. Crisi amunt, crisi avall, el pitjor està per venir... Com que normalment les coses no son tan dolentes (ni tan bones) com les pinten, apunto algunes coses positives de la crisi:

- El restaurants han reduït la clientela: ja que ha augmentat la gent que es prepara “tapers”. Per tant bé pels supermercats (i bé pels 20 duros i les fàbriques de “tapers”). I bé per què els restaurants hauran de baixar preus, que ja toca també!.

- La gent agafa menys el cotxe per estalviar: Bé per la gent que segueix anant en cotxe, hi ha menys cues. Bé per què baixa el preu del petroli. Bé pel transport públic que ha augmentat el seu ús. Bé pel planeta.

- La gent triga més a pagar (una bona putada, us ho garanteixo). Bé per les empreses de “caza-morosos”.

- Han augmentat les vendes de caixes fortes.

- Estan baixant els preus dels pisos. Ja era hora. L’habitatge a Espanya estava excessivament sobre valorat respecte a la despesa de construcció. A Suècia una casa amb jardí val uns 90.000 euros.

- Augmenta l’atur. No serà per manca de demanda de mà d’obra: cambrers, dependents, recollida de fruita,...

- Bé per què la crisi aguditza l’enginy i fa augmentar l’eficiència en els processos productius (vamos, que fa que la gent s'arremangui les manigues!).

Sonarà tot molt bonic, però és que ja estic cansat de tanta energia negativa!.

Acabo amb una frase que m’encanta de Pere Casaldaliga i que algú de nosaltres va penjar fa un temps:

"Estar en crisis, sin embargo, no es necesariamente una desgracia. La crisis es la fiebre del espíritu. Donde hay fiebre hay vida. Los muertos no tienen fiebre."

Salut!
powered by Jordi

No hay comentarios: